Pagina's

zondag 1 april 2012

Citroencake

Ingrediënten:

3/4 cup (= 180 ml) arachideolie
2 eieren
1 el citroenzeste (= zeste van 1 citroen)
2 el (= 35 à 40 ml ) citroensap
1 cup (= 250 ml) dikke volle yoghurt
1 en 3/4 cup (=250 ml + 180 ml, maatbeker voor vloeistoffen gebruiken) fijne suiker
2 cup (= 500 ml maatbeker vullen) zelfrijzende bloem
glazuur:    3/4 cup kristalsuiter + 1/4 cup citroensap

Werkwijze:

Alle ingrediënten behalve de bloem in een mengkom doen en met de hand met een garde kloppen.
De gezeefde bloem erdoor mengen.
In bakvorm gieten.
50 min bakken op 180°.
De ingrediënten voor het glazuur na het bakken mengen en over de nog warme ontvormde cake gieten.
Laten afkoelen.

Smakelijk.
Naar een recept van D. Hay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten