Pagina's

maandag 9 april 2012

Avocadovelouté, tomatencoulis & garnalen


Ingrediënten:

(voor 4 als aperitiefhapje)

2 avocado’s, 1 citroen, 150 g gepelde garnalen, ½ kg tomaten, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 takje tijm, 2 laurierblaadjes, olijfolie, zout & peper.

Werkwijze: 

Tomatencoulis:
Snijd de tomaten in kwartjes en doe ze in een pan met de olijfolie, ui, knoflook, tijm, laurier. Laat 15 min koken, zeef of mix (wel eerst tijmtakje en laurierblaadjes verwijderen) en laat dan ongeveer tot de helft inkoken. Kruid de coulis met P & Z en laat afkoelen.


Avocadocrème:
Maak avocado’s schoon en snijd in blokjes, mix met citroensap en kruid met P & Z.


Afwerking:
Verdeel de garnalen over 4 glaasjes, verdeel de avocadocrème erover en eindig met een laagje tomatencoulis (of in een andere volgorde).

Smakelijk!

1 opmerking: