Pagina's

zondag 20 mei 2012

Carrot cake

Ingrediënten:
3 eieren
275g kristalsuiker
175g zelfrijzende bloem
1 pakje vanillesuiker
1 1/2 koffielepel kaneel
1 koffielepel kardemom
1/2 koffielepel gemberpoeder
mespunt zout
150ml zonnebloemolie
450g geraspte wortelen
boter + bloem voor de vorm

voor het glazuur:
100g zachte boter
100g poedersuiker
1 kl vanille
rasp van 1 limoen of citroen en een beetje sap
200g verse roomkaas (type philadelphia)


Werkwijze

Klop eieren + suiker, meng alle droge ingrediënten door het eiermengsel. Roer de olie en de geraspte wortelen erdoor. Doe het deeg in een ingevette en bebloemde vorm (springvorm ca. 24cm is perfect) Bak de taart 60 minuten op 160° (heteluchtoven). Laat afkoelen.

Meng de ingrediënten voor het glazuur tot een romige massa en bestrijk de taart ermee.

Smakelijk!


(Met dank aan Kathleen C.)

1 opmerking: