Pagina's

zondag 11 november 2012

Chocoladecakjes

Ingrediënten:

Voor 12 cupcakes
droge ingrediënten:  180 g bloem en 1 & 1/2 tl bakpoeder (gezeefd)                              
                                 165 g suiker
                                 30 g cacaopoeder (gezeefd)
                                 1/2 tl zout
vloeistoffen:   1 tl vanille-essence
                        45 ml olijfolie
                        45 ml arachideolie
                        250 ml rijstmelk (of soja of koemelk)
                        1 el witte wijnazijn
175 g chocoladestukjes (liefst fondant)

Werkwijze:

Oven voorverwarmen op 180°.
Alle droge ingrediënten goed mengen.
De vloeistoffen erbij voegen en goed mengen tot een glad beslag en dan de chocolade toevoegen.
(Het is een heel vloeibaar beslag.)
Ongeveer 25 min bakken op 180° (test met een tandenstoker).

Smakelijk!
                                                                                                         Met dank aan Dorien knockaert.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten